|
Santa Fe Bistro & Catering dysponuje ok. 200 – metrową powierzchnią restauracyjną doskonałą do organizacji różnego typu przyjęć okolicznościowych, w tym wesel. Wielkość naszej sali pozwala nam na zorganizowanie wesel na maksymalnie 100 osób. Proponujemy zorganizowanie przyjęcia przy tradycyjnych długich stołach lub przy okrągłych zasiadanych 10 – osobowych stołach. Organizując wesela, gwarantujemy Państwu w cenie przyjęcia piękną i niepowtarzalną dekorację sali przy użyciu woali, balonów i kwiatów. Stworzymy niepowtarzalny klimat tego wyjątkowego wieczoru, dając Państwu 100% - ową gwarancję zadowolenia z naszych usług. Cennik zorganizowania przez nas uroczystości weselnej uzależniony jest w głównej mierze od wybranej przez Państwa opcji menu. Wszystkie zaprezentowane tu potrawy możemy również dostarczyć w formie cateringowej w dowolnie wybrane przez Państwa miejsce, mamy również możliwość zapewnienia dekoracji i obsługi cateringowej każdej uroczystości weselnej. I tak proponujemy: przyjęcie z jednym ciepłym posiłkiem (główny dwudaniowy obiad), deserem, zimnymi przekąskami, ciastem, słodyczami i owocami ; tego typu uroczystość przewidziana jest na 4h – koszt 70 zł / osoba przyjęcie z dwoma ciepłymi posiłkami (główny dwudaniowy obiad+ ciepłe danie podawane przed oczepinami), deserem, zimnymi przekąskami, ciastem, słodyczami i owocami - koszt 90 zł / osoba przyjęcie z trzema ciepłymi posiłkami (główny dwudaniowy obiad+ ciepłe danie podawane przed oczepinami+ciepłe danie podawane podczas zabawy po oczepinach), deserem, zimnymi przekąskami, ciastem, słodyczami i owocami - koszt 110 zł / osoba przyjęcie z czterema ciepłymi posiłkami (główny dwudaniowy obiad+dodatkowe ciepłe danie+ciepłe danie podawane przed oczepinami+ciepłe danie podawane podczas zabawy po oczepinach), deserem, zimnymi przekąskami, ciastem, słodyczami i owocami - koszt 130 zł / osoba przyjęcie z pięcioma ciepłymi posiłkami (główny dwudaniowy obiad+dodatkowe ciepłe danie+ciepłe danie podawane przed oczepinami+ciepłe danie podawane podczas zabawy po oczepinach+ciepłe danie nad ranem), deserem, zimnymi przekąskami, ciastem, słodyczami i owocami -koszt 150 zł / osoba Tylko u nas: TORT WESELNY z bitą śmietaną i owocami GRATIS
Proponujemy również stworzenie dla dzieci do 12 roku specjalnego kącika zabaw: niższe krzesła i stoły, zabawki, tablica do rysowania itp. Dzieciom zostaną zaserwowane mniejsze porcje dań ciepłych, a ich stół będzie wyposażony bogato w słodycze i kolorowe napoje. Stawka za dziecko w wieku 3 – 12 lat to 50% stawki osoby dorosłej. Dzieci do lat 3 GRATIS. PRZYKŁADOWE MENU Główne danie obiadowe do wyboru jedna z zup i dwa rodzaje mięs, w przypadku opcji za 70 zł / osoba do wyboru jeden rodzaj mięsa dania zaznaczone * dostępne tylko w opcji za 150 zł dodatki do wyboru po jednym rodzaju wybrany zestaw obiadowy przynoszony gościom w formie gotowych dań na osobnych talerzach lub każda z potraw na półmiskach do wyboru (200 ml zupy / osoba, 100 g mięsa / osoba) I danie rosół z makaronem domowym zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym bulion z kluskami grzybowymi krem z porów z grzankami *zupa pieczarkowa z grzankami serowymi *zupa krem z borowików *francuska zupa cebulowa z grzanką II danie golonki wieprzowe z warzywami udziec z kurczaka pieczeń wieprzowa schab z farszem pieczarkowym pierś z drobiu w delikatnym sosie śmietanowym wieprzowina po chińsku eskalopki z indyka w sosie pesto sznycel wieprzowy w sosie miodowym kotlet schabowy panierowany w orzechach kotlet szwajcarski kurczak faszerowany szpinakiem z sosem pomidorowo – bazyliowym filet z kurczaka z sosem pieczarkowym klasyczny de Volaille *warkocz z polędwicy wieprzowej z sosem kurkowym *indyk pieczony w sosie miodowym z sezamem *polędwiczki nadziewane oscypkiem i boczkiem *kotlet drobiowy cordon bleu *kurczak w migdałach lub w kokosie *kaczka pieczona w sosie myśliwskim *kaczka pieczona z jabłkiem *polędwiczki wieprzowe w pieprzu *pieczeń cielęca w sosie bazyliowym Dodatki frytki ziemniaki z wody ziemniaki opiekane pure kluski śląskie ryż *kulki ziemniaczane *ziemniaki au gratine bukiet surówek warzywa blanszowane buraczki zasmażane młoda kapusta z koperkiem (sezonowo) Deser podawany po głównym obiedzie, porcja dla każdego z gości jeden do wyboru deser lodowy z owocami lub z bakaliami w polewie puchar owocowy z lodami i bitą śmietaną jabłko pieczone z żurawiną mus jogurtowy z pomarańczami *gruszka marynowana w czerwonym winie z lodami *jabłko duszone w sosie waniliowym z lodami *szarlotka na ciepło z lodami i bitą śmietaną *płonące lody *tiramisu z czekoladą Dania ciepłe do wyboru w ilości odpowiadającej wybranej opcji cenowej do każdego dania można wybrać jeden dodatek wybrany zestaw obiadowy przynoszony gościom w formie gotowych dań na osobnych talerzach lub każda z potraw na półmiskach do wyboru (200 ml zupy / osoba, 100 g mięsa / osoba) beef strogonoff żurek po staropolsku z jajkiem i kiełbasą w chlebku barszczyk czerwony z krokietem, uszkami lub pasztecikami szaszłyk wieprzowy Golonka pieczona biała kiełbasa pieczona w ziołach karkówka pieczona potrawka z kurczaka zapiekana w chlebku ragout z indyka pałki z kurczaka zrazik wieprzowe pierogi z kapustą i grzybami pierogi z mięsem flaczki wołowe w chlebku chrust drobiowy w cieście piwnym *grzyby leśne w sosie śmietanowym podane w chlebku *wątróbka gęsia „fois gras” podana na szpinaku *kaczka pieczona w sosie myśliwskim *steak wieprzowy z salami *roladka z kurczaka ze szpinakiem i szynką *pierś z kurczaka grillowana podawana z żurawiną Dodatki frytki ziemniaki z wody ziemniaki opiekane pure kluski śląskie ryż pieczywo *kulki ziemniaczane *ziemniaki au gratine bukiet surówek warzywa blanszowane buraczki zasmażane młoda kapusta z koperkiem (sezonowo) Słodki stół kosze z owocami i słodyczami (cukierki czeko – nadziewane) oraz patery z ciastami podane na stole od początku uroczystości lub ustawione od początku imprezy w formie szwedzkiego stołu na przerwę kawową dwa ciasta do wyboru sernik z kruszonką malaga z wiśniami snikers rafaello makowiec babka z bakaliami Zimne zakąski podane na stole od początku uroczystości na półmiskach (jeden półmisek danego rodzaju zakąski na 10 osób, a przy stołach zasiadanych jeden półmisek danego rodzaju zakąski na stole) lub podane od początku imprezy na osobnym szwedzkim stole ilość rodzajów zimnych zakąsek zależna od wybranej opcji cenowej i tak: przy cenie 70 zł / osoba – do wyboru 2 rodzaje zimnych zakąsek przy cenie 90 zł / osoba – do wyboru 3 rodzaje zimnych zakąsek przy cenie 110 zł / osoba – do wyboru 4 rodzajów zimnych zakąsek przy cenie 130 zł / osoba – do wyboru 5 rodzajów zimnych zakąsek przy cenie 150 zł / osoba – do wyboru 6 rodzajów zimnych zakąsek półmisek wędlin (salami, szynka, polędwica, baleron) schab lub ozorki w galarecie półmisek serów (tradycyjne, pleśniowe) półmisek mięs pieczonych (schab pieczony ze śliwką i brzoskwinią, Kaczka w brzoskwiniach, rolada z kurczaka, karczek w jabłkach) pasztety mięsne (pasztet wieprzowy z żurawiną, pasztet drobiowy z wątróbką i zielonym pieprzem, pasztet z indyka z suszonymi owocami) plater ryb wędzonych (łosoś wędzony z twarogiem, pstrąg wędzony, węgorz wędzony, halibut) rozmaitości śledziowe (śledź z rodzynkami cebulką, śledź pod pierzynką, koreczki śledziowe) Szynka konserwowa w ziołach (aromatyczny twaróg ziołowy owinięty plasterkiem szynki) faszerowane pomidorki Jajka faszerowane (wykwintne pasty pieczarkowa, paprykowa podana na połówce jajka) Pieczarki faszerowane (delikatne pieczarki wypełnione farszem i zapieczone) *roladki z polędwiczek ze śliwkami, z grzybami (podawane z sosem chrzanowym) *pomidorki faszerowane szynką *gniazda z boczkiem ze śliwkami *jabłka z farszem ze śledzia *tuńczyk w miseczkach cytrynowych Sałatki podane na stole od początku uroczystości w misach (jedna misa danego rodzaju sałatki na 10 osób, a przy stołach zasiadanych jedna misa danego rodzaju sałatki na stole) lub podane od początku imprezy na osobnym szwedzkim stole ilość rodzajów sałatek zależna od wybranej opcji cenowej i tak: przy cenie 70 zł / osoba – do wyboru 1 rodzaj sałatki przy cenie 90 zł / osoba – do wyboru 2 rodzaje sałatki przy cenie 110 zł / osoba – do wyboru 3 rodzaje sałatek przy cenie 130 zł / osoba – do wyboru 4 rodzaje sałatek przy cenie 150 zł / osoba – do wyboru 5 rodzajów sałatek sałatka meksykańska z makaronem sałatka grecka sałatka capriciosa sałatka ze świeżych warzyw sałatka z tuńczyka sałatka owocowa sałatka pieczarkowa sałatka jarzynowa *sałatka z grillowanym kurczakiem *sałatka salami *sałatka z wędzonym serem i szynką Pieczywo, masło na stołach od początku uroczystości, uzupełniane przez obsługę w miarę konieczności Napoje kawa i herbata bez ograniczeń donoszone na życzenie prze kelnerów lub w warnikach na osobnych stołach zimne napoje: pepsi / woda mineralna / soki na stołach bez ograniczeń, donoszone w razie potrzeby przez kelnerów Wiejski stół w postaci szwedzkiego stołu, gotowy od początku uroczystości, zamawiany za dodatkową opłatą – 700 zł wiejska szynka z kością kiełbasa czosnkowa kaszanka wiejska czarne tradycyjne salcesony biały i czarny smalec wiejski ogórki kwaszone grzybki marynowane chrzan i ćwikła bochny chleba wiejskiego RESTAURACJA SANTA FE ( bistro & catering ) tel. 503 010 302 / 510 067 127 ul. Okopowa 70/106 91-849 Łódź www.santa-fe.pl e-mail :marta@santa-fe.pl |